Sa calatoresti pe mare este o placere. In special, atunci cand o faci pe propiul tau iaht: frumos, confortabil si luxos.

Te invit sa privesti urmatoarele vase de croaziera

  1. iaht “A”

 Sursa foto: super yacht times  

Cel mai mare vas de croaziera din lume, apartine miliardarului rus Andrey Melnichenko. Numele vasului provine din prima litera a proprietarului si a sotiei sale, Alexandra. Iahtul “A” a costat mai mult de $300 milioane, si a fost creat de catre faimosul designer Philippe Starck. Vasul are o lungime de 120 metri (aproape cat un de fotbal si baschet daca le pui unul langa altul). Are 3 piscine, una dintre ele are un fund de sticla, care este, in acelasi timp, un plafon disco situat in etajul de mai jos here.

2. “Soimul maltez”

Sursa foto: yacht charter fleet

Un iaht de mare viteza,”Soimul maltez” este similar cu o nava pirata din secolul XVIII. Cu toate acestea este facuta cu echipamente”inteligente”, deci poate fi condusa de o singura persoana.Atunci cand navigheaza in larg  sub toate pasajele, are o priveliste minunata si fascinanta.Sunt o mutime de activitati diferite pe care le poti face, cum ar fi : schiatul nautic, plimbare cu barci si scutere, iar seara se proiecteaza filme pe punte si se savureaza cocktailuri. Si aceasta placere costa “numai” 400.000 de dolari pe saptamana.

3. „Strazile din Monaco”

Sursa foto: Yacht Island Design

Un Monaco care este intotdeauna cu noi. Acest iaht este doar un proiect, si daca un om bogat decide sa il construiasca, ar fi cel mai extravagant vas care a existat vreodata. Tot ce au nevoie sunt 1,1 bilioane de dolari. Mega iahtul reuneste cele mai reunite atractii din Monaco, de la faimosul cazinou din Monte Carlo pana la pista de curse Formula 1.

4. „Azzam”

Sursa foto: yacht charter fleet   Sursa foto: yachtrus

In 2013, ”Azzam” era cel mai lung iaht cu o lungime de 180 m. Potrivit zvonurilor, proprietarul luxosului iaht este Khalifa bin Zayed Al Nahyan, presedintele Emiratelor Arabe Unite. Este echipat cu un elicopter si submarine, iahtul este servit de 500 de personae si este umplut cu sufficient combustibil cat sa faca inconjurul lumii fara sa intre odata intr-un port. Apropo, presedintele insusi traieste in larg si este cunoscut prin gesturile lui mari; atunci cand a fost ales, a ridicat salariile tuturor cetatenilor cu 100%.

5. „Jazz”

Sursa foto: Zaha Hadid

Un iaht frumos ce seaman cu un animal marin rapid si gratios, proiectat de Zaha Hadid. Un tip avangardist de nava care face toti miliardarii si vedetele de film de pe iahturile clasice sa moara de invidie.

6. “Dubai”

Sursa foto: super yachts

Nu este cel mai scump iaht-“doar” 350 milioane de dolari – dar este cu siguranta unul din cele mai frumoase. Este decorat cu mosaic, mobilier si interioare luxoase si lucrari de arta. Vasul apartine lui Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum prim ministrul UAE. “Dubai” este, de obicei, ancorat la artificiala insula Logo , aratand ca o frunza de palmier, care de asemenea apartine tot lui.

7. “Skyback”

Sursa foto: Fincantieri Yachts

In comparatie cu alte vase de croaziera, Skyback este un bebelus: are o lungime de 80 metri. Dar incaperile sunt extrem de luxoase si mai are si cinema, sala de sport, spa, si principala sa caracteristica – o piscina pe punte. In timpul iernii sau in latitudini mai reci poate fi acoperita cu o cupola transparenta iar proprietarul poate organiza petreceri pe timp de noapte.

8. „Eclipse”

Sursa foto: business insider

Eclipse este unul dintre cele mai luxoase si mai scumpe iahturi din lume. Costa 1,2 bilioane de dolari si apartine lui Roman Abramovici, care stie perfect cum sa calatoreasca in stil si lux. Mega iahtul are o sala de concerte, un cinematograf, o crama si doua piscine, dintre   care una se transforma in ring de dans. Exista, de asemenea, 2 elicoptere, 4 barci, 20 de scutere si- atentie! -un submarin de 12 persoane.

9. “Tropical Island Paradise”

Sursa foto: Yacht Island Design

Acest iaht este pentru cei care detin o mica insula dar nu le este indeajuns. Aceasta insula poate naviga prin mari pe oriunde doriti. Are un sat mic tropical, cu case si palmieri. Cabana proprietarului este situata intr-un” Vulcan” din care izbucneste o cascada in piscina. Oaspetii stau in cabanele de pe punte, iar iahtul exista doar in stadiu de proiect, deoarece asteapta un miliardar sa investeasca in constructia sa.

10. „Palladium”

Sursa foto: Palladium Techs

Un mega iaht, detinut de miliardarul Mikhail Prokhorov si este decorat cu  gust si lux astfel incat cuvantul “gelos” este prea slab pentru al descrie sentimentele celorlalti pentru el. Doar priveste aceasta chiuveta incredibila din chilimbar. In 2010, “Palladium” a castigat premiul pentru cel mai bun design dintre iahturi

Acestea sunt doar vise pentru noi! Dar daca am fi fost la bord, nu ne-am fi plictisit niciodata. Sunt atat de multe de facut pe aceste iahturi!

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *