10 locuri incredibile unde oamenii traiesc alaturi de animale exotice

Ne-am obisnuit deja cu abundenta porumbeilor si a altor pasari prin orase. Cu toate acestea, oamenii din alte tari sunt obisnuiti la randul lor cu alte animale pe strazi. V-ati fi imaginat ca zeci de maimute se apropie de voi pe strazile din Thailanda, sau ca in orasul Nara din Japonia oamenii traiesc alaturi de cete de caprioare?

Va prezentam in continuare 10 locuri fascinante unde pot fi intalnite pe strazi animale neobisnuite in alte parti.

Insula Iepurilor – Japonia

Sursa foto: Fumie Matsunaka Friedl

Principala atractie a micutei insule Okunishima din Japonia este reprezentata de locuitorii sai cu urechi lungi – iepuri salbatici. Locul mai este cunoscut si sub numele de Insula Iepurilor si gazduieste peste 700 de creaturi blanoase ce cutreiera strazile si interactioneaza cu oricine.

Turme de oi – Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este considerata paradisul … oilor. Asta nu e nicidecum intamplator, intrucat tara are doar 4,4 milioane locuitori, in timp ce populatia oilor ajunge la aproape 34 milioane!

Ferma de iguane – Honduras

Sursa foto: whittenfamily

Roatan este un port renumit unde poposesc numeroase croaziere si este una dintre principalele atractii turistice din Honduras. Principalul obiectiv de vizitat este o ferma si un parc in care traiesc sute de iguane care nu rateaza nici o sansa de a cere mancare turistilor.

Satul vulpilor – Japonia

Sursa foto: ShadowBun

Aceasta oaza a vulpilor este numita Zao Kitsune Mura – un mic orasel in care peste o suta de vulpi “defileaza” nestingherit prin teritoriu. Vizitatorilor le este permis sa se plimbe prin parc fara a le fi frica de animale si le pot chiar hrani daca isi iau cateva masuri de precautie.

Papagali salbatici – Spania

Spania are de asemenea porumbei, insa alaturi de ei convietuiesc si papagali multicolori, salbatici, care adora sa fie hraniti direct din palma.

Maimute in Thailanda

Daca ai fost vreodata in Thailanda, cu siguranta te-ai intalnit cu aceste mici vietuitoare. Sunt peste tot pe insula – le gasesti si in junglele adanci, dar si pe plaje, in parcuri sau pe strazi.

Insula pisicilor – Japonia

Sursa foto: animalinelmondo

Insula Tashiorima din Japonia este locuita de un numar redus de oameni. Principala populatie este insa constituita din pisici. Sute de feline patruleaza liber pe aici, iar locuitorii le hranesc cu peste. Nu le iau insa niciodata ca si animale de companie – de ce ar face-o, cand in fiecare zi ar putea lua o pisica noua in grija?

Cocosi salbatici – Hawaii

Insula Kauai este un adevarat paradis al cocosilor. Pasarile sunt protejate prin lege, se pot plimba pe unde doresc si le intalnesti la orice pas.

Parc in Insula Phillip

Insula este cunoscuta in principal pentru colonia de pinguini, constituita din aproape 5000 de vietuitoare inaripate. Cu toate acestea, insula are o flora si o fauna mult mai bogata – gazduieste, dupa cum puteti vedea, chiar si canguri.

Orasul caprioarelor – Japonia

Sursa foto: Japan Info

Micutul orasel japonez Nara este suprapopulat cu caprioare. Statisticile spun ca aici ar trai peste 1200 de exemplare. Majoritatea pot fi gasite prin parcuri, insa nici plimbarile ocazionale ale lor chiar pe strazile orasului nu sunt neobisnuite.

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *