3 lucruri pe care copii le invata dinainte de a se naste

Oamenii de stiinta au descoperit ca inca dinainte de a ne naste invatam anumite lucruri. Te invit sa citesti in continuare pentru a afla care sunt acestea.

  1. Descopera gusturi

Profesorul Peter Hepper de la Universitatea Queen din Belfast s-a intrebat daca ne place mancarea inca dinainte de a ne naste. Acesta a efectuat un studiu in care viitoarele mamici fie au mancat, fie au taiat usturoi. Rezultatele au fost destul de interesante deoarece copii nascuti de cele care au incercat acest experiment adora mesele ce contin usturoi chiar si la varsta de 8-9 ani.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul sucului de morcov : bebelusii cu varste cuprinse intre 5 si 6 luni, ale caror mame l-au consumat, au indragit la randul lor sucul de morcovi. Hepper spune ca probabil acesta este modul in care cei mici isi recunosc parintii : descopera aceleasi gusturi ca inainte de a se naste.

2. Aud sunete

Un grup de oameni de stiinta din Finlanda a facut un experiment in care doua grupuri de femei insarcinate au ascultat zilnic cantece sau nu au ascultat deloc. Rezultatul a fost ca bebelusii din priml grup au reactionat la cantece, in timp ce celalalt grup a fost indiferent. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca primul grup trebuie sa fi invatat cantecelele in timp ce se afla in interiorul uterului.

3. Recunosc voci

Athena Vouloumanos, un psiholog de la Universitatea din New York, a comparat reactiile nou-nascutilor la vorbirea si sunetele umane si a constatat ca bebelusii reactioneaza la vorbire. Sunt chiar mai pasionati atunci cand au auzit limba lor materna.

Cercetarea a ajutat la dovedirea unui concept important: imprejurimile acustice bune sunt o necesitate pentru bebelusii nenascuti si copiii nascuti prematur, deoarece ar putea avea tulburari de vorbire daca nu au auzit destule discursuri umane.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *