5 locuri din lume pe care nu ai voie sa le vizitezi

In lume exista multe locuri interesante pe care marea majoritate a populatiei nu va apuca sa le viziteze. Inaccesibilitatea acestor locuri are de fiecare data un alt motiv. Asemenea locatii atrag inevitabil interesul celor pasionati de aventura, insa raman totusi inaccesibile. In continuare va prezentam un top 5 al celor mai inaccesibile locuri din lume.

  1. Centrul de operatiuni de pe muntele Weather – Virginia

Accesul este permis aici doar oficialilor de rang inalt din guvernul american. Centrul de operatiuni este ascuns sub munte, pentru a coordona si conduce tara in eventualitatea unei catastrofe sau a unei situatii de urgenta. Cateva cladiri sunt supraterane, insa mare parte a structurilor sunt subterane, avand propriile legi, printre care cea mai importanta este interzicerea accesului oricaror persoane neautorizate.

2. Seiful global de seminte Svalbard – Norvegia

Intr-un peisaj montan al insulei Spitsbergen ce apartine de Norvegia, la o adancime de 120 metri, a fost construit un tunel in care este mentinuta constant o temperatura de -18 grade Celsius. Umiditatea este mentinuta de asemenea la un nivel minim, iar microclimatul din tunel este gestionat de un sistem automatizat. Aici omenirea isi pastreaza o speranta de a reinvia lumea naturala in eventualitatea unui cataclism neprevazut. In tunel sunt pastrate containere cu semnite care conserva mostenirea agriculturii tuturor tarilor de pe glob, iar din acest motiv nimanui nu ii este permis sa intre.

3. Rezervatia Vale do Javari – Brazilia

Triburile de indigeni populeaza junglele Amazonului de secole intregi. Exista fotografii aeriene care dovedesc existenta unor triburi care nu au luat contact cu absolut nimic din lumea exterioara. In rezervatia Vale do Javari exista in jur de 14 triburi care nu au avut niciodata tangente cu restul lumii si a caror ocupatie dominanta este agricultura. Cercetatorii au descoperit aici 8 state, ceea ce i-a determinat sa estimeze ca populatia de indigeni ar putea fi chiar de 2000 de persoane. Pentru a le conserva stilul de viata si a le oferi siguranta, autoritatile au interzis complet accesul intr-o anumita zona a padurii tropicale amazoniene, pe o suprafata de aproximativ 77.000 kilometri patrati.

4. Club 33, New Orleans

In anul 1967, Walt Disney a fondat un club care a reunit investitori, figuri publice si politicieni sub acelasi acoperis. Nimeni altcineva nu are acces in club, cu exceptia membrilor. Cei care vor neaparat sa ii vada interiorul trebuie sa astepte 14 ani si sa plateasca sume ce incep de la 10.450$ (persoane fizice) sau 27.500$ (pentru reprezentantii companiilor). In plus, in fiecare an atat membrii persoane fizice cat si membrii corporate platesc o taxa anuala de 3275$, respectiv 6100$, pentru a-si pastra statutul de membru.

5. Insula magnetica Es Vedrà

Insula stancoasa Es Vedrà este una dintre insulele baleare de pe coasta Spaniei. Se spune despre aceasta zona ca ar fi a treia din lume ca putere geomagnetica (pe primul loc se afla Triunghiul Bermudelor, iar pe locul secund se afla Polul Nord). Pe insula nu se gasesc depozite de metal, aceasta fiind compusa doar din roci vulcanice. Aici tehnologia este inutila – busolele sunt pur si simplu date peste cap, invartindu-se continuu. Guvernul spaniol a interzis complet accesul turistilor si vizitatorilor pe aceasta insula.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *