8 aplicatii despre muzee care iti vor largi universul artistic

guggenheim

Unul din beneficiile vietii intr-o lume legata la inalta tehnologie este accesul fara precedent la resurse si la informatii. Calatorind in jurul pamantului si vizitand cele mai celebre locuri reprezinta acum o activitate care se poate face chiar de acasa. Daca sunteti un iubitor de arta, de ce sa nu faceti un tur virtual al celor mai cunoscute muzee ale lumii? Poate ca piesa de arta favorita este pe partea cealalta a globului, dar tehnologia va permite acum sa o vedeti de aproape, in asa fel incat puteti studia pana si cele mai mici detalii. Suna interesant, nu?

Am adunat o colectie de aplicatii mobile care va vor largi orizontul artistic. Acum puteti vedea picturile favorite si sculpturi celebre, aflate in cele mai cunoscute muzee de arta ale lumii, folosind aplicatii pentru dispozitive mobile.

Muzeul Guggenheim

guggenheim

Aplicatia muzeului Guggenheim instalata pe mobilul dumneavoastra va economisi o vizita costisitoare la New York. Va da sansa sa faceti un tur virtual al celui mai celebru muzeu dedicat artei moderne, si veti vizita muzeul din confortul casei dumneavoastra. Cu aceasta aplicatie, nu doar ca veti fi la curent cu cele mai noi expozitii dar veti arunca o privire in spatele scenei pentru ultimele piese aduse. Programul ofera si un plan grafic al muzeului cu informatii detaliate despre colectiile de arta. Un bonus de apreciat: puteti sa impartasiti operele de arta favorite cu prietenii din social media si lumea virtuala, cu un simplu share.

Disponibil pe: iTunes, Google Play

Muzeul The J. Paul Getty

getty

Acest muzeu adaposteste o colectie impresionanta de opere de arta ale celor mai mari artisti, cum ar fi Leonardo da Vinci, Renoir, Titian, Turner, Warhol si multi altii. Cu aplicatia mobila veti avea sansa sa le priviti si sa accesati cele mai noi informatii despre colectiile permanente ale muzeului si expozitiile ocazionale.

Disponibil pe: iTunes, Google Play

Muzeul de Stat din  Amsterdam (The Rijksmuseum)

muzeu amsterdam

Cele mai celebre piese de arta din muzeul aflat in Amsterdam includ “Rondul de noapte” a lui Rembrandt si picturi de Vermeer. Dar aceste picturi extraordinare nu sunt singurele atractii ale muzeului Rijksmuseum. Multe artefacte si piese deosebite asteapta sa le descoperiti intr-o vizita virtuala. Acompaniata de o muzica agreabila, vizita prin muzeu este o experienta extraordinara pentru iubitorii de arta.

Disponibil pe : iTunes, Google Play

Musée d’Orsay Paris

muzeu paris

In fiecare an, Muzeul Orsay din Paris atrage milioane de turisti. Daca nu vreti sa stati la cozi, atunci folositi aceasta aplicatie pentru a vizita muzeul. Aceasta aplicatie mobila ofera informatii adaptate si o harta interactiva care va ajuta sa gasiti rapid opera de arta care va intereseaza. Fiind unul din cele mai mari muzee din Europa, muzeul Orsay cuprinde capodopere din intreaga lume, ale celor mai faimosi artisti: Ingres, Delacroix, Manet, Van Gogh, Gaugain.

Disponibil pe : iTunes, Google Play

Muzeul  Salvador Dalí

dali

Daca iubiti operele lui Dali, atunci nu ocoliti acest muzeu. Din fericire, nu e neaparat nevoie sa va deplasati pentru a admira arta spaniolului suprarealist. Turul virtual pe care vi-l propune aceasta aplicatie va ofera sansa sa parcurgeti o calatorie fantastica prin viata si opera lui Salvador Dali. Aici gasiti opere din intreaga sa cariera, de la ceasurile iconice care se scurg la iluzii vizuale si simboluri avangardiste.

Disponibil pe : iTunes, Google Play

Muzeul Prado

prado

Aceasta aplicatie exploreaza 14 capodopere din colectia muzeului Prado, incluzand “Las Meninas” de Velasquez, “Gradina desfatarilor umane” a lui Hyeronimus Bosch si “Autoportetul” lui Durer. Desi numarul operelor de arta este limitat, le puteti studia la rezolutie maxima si puteti descoperi detalii ascunse si secrete. Va poate mira, dar multe opere de arta ascund simboluri ascunse si acest program exact asta va dezvaluie, istorii extraordinare despre fiecare pictura in parte.

Disponibil pe: iTunes, Google Play

Galeria Nationala de Arta

galerie

Descoperiti comorile Galeriei Nationale de Arta, cu ajutorul acestei aplicatii instalata pa smarphone-ul dumneavoastra. Puteti vedea peste 130 de capodopere create de artisti ca Leonardo da Vinci, Rembrandt, Vermeer, Claude Monet si altii.Aplicatia ofera ca bonus circa 50 de clipuri audio create special pentru copii.

Disponibil pe : iTunes, Google Play

Muzeul de arta din Budapesta

muzeu-budapesta

Special creata pentru publicul cultivat, aceasta aplicatie foloseste un limbaj propriu pentru a va descrie peste 15 opere de arta faimoase. Programul ofera descrieri detaliate ale expozitiilor si o harta interactiva.

Disponibil pe : iTunes, Google Play

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *