8 locuri secrete de pe planeta de care nu te vei putea apropia niciodata

club33

Cluburi de elita, organizatii guvernamentale, seifuri secrete cu artefacte foarte vechi – exista foarte multe asemenea locuri in lume, a caror locatie este pastrata strict secreta si la care au acces un numar foarte limitat de persoane. In continuare va voi prezenta 8 locuri secrete in care este aproape imposibil de ajuns.

Camera 39

camera 39

Sursa foto: imgur

Este vorba despre o organizatie secreta din Koreea de Nord, cea mai “inchisa” tara din lume. Camera 39 exista inca din 1970. Conform unor presupuneri, aceasta organizatie are rolul de a organiza operatiuni nu tocmai legale, in interesul guvernului. Se crede ca acolo se schimba valuta externa si se vand arme. Locatia exacta a Camerei 39 este inca necunoscuta.

Seiful cu reteta Coca-Cola

seif

Sursa foto: imgur  wikimedia

De la crearea bauturii si pana in prezent, reteta a fost pastrata strict secreta, fiind in prezent incuiata intr-un seif la care are acces doar staff-ul managerial al companiei. Unele persoane cred ca seiful este de fapt pus acolo doar “de ochii lumii” si ca reteta este stiuta pe dinafara de cativa dintre manageri. Conform altor surse, reteta a fost facuta publica in anul 1979. Pentru confruntarea respectivei retete cu cea din seif ar trebui insa sa ai acces la acesta, ceea ce nu a reusit nimeni inca.

Bohemian Grove

bohemian

Sursa foto: imgur  imgur

“Bohemian Grove” este un club de elita localizat intr-o veche padure din California. In fiecare an, incepand din 1899, cei mai influenti oameni ai lumii (inclusiv presedinti americani) s-au adunat acolo. Pentru a adera la club trebuie sa astepti aproximativ 15 ani. Participantii pot sa invite persoane din intreaga lume, insa acestea vor trebui sa semneze un acord de confidentialitate.

Motto-ul clubului este “Weaving spiders come not here”, ceea ce inseamna ca toate afacerile sunt lasate la o parte atunci cand se reuneste clubul. Cu toate acestea, contrar motto-ului, se crede ca la o asemenea intalnire s-a semnat in anul 1942 proiectul pentru crearea bombei atomice (Manhattan Project).

Clubul Whites Gentlemen

club

Sursa foto: wikimedia

Cel mai exclusivist club din Anglia a fost fondat in 1693. Clubul este renumit pentru carnetul sau de pariuri, unde sunt notate rezultatele celor mai ciudate pariuri pe care ti le-ai putea imagina. Spre exemplu, a fost la un moment dat un pariu de 3000 lire sterline pus pe care picatura de ploaie de pe fereastra ajunge la baza acesteia mai repede. Femeile nu au acces in acest club. Ca regula, membrii sunt persoane bogate, politicieni, sportivi si artisti. Poti intra in acest club doar daca primesti invitatii de la 3 dintre membrii sai.

Marele Altar Ise

altar

Sursa foto: wikimedia

Acest altar din Japonia este locul in care sunt tinute foarte multe comori nationale. Cea mai importanta dintre acestea este legendara oglinda a lui Amaterasu – Yata no Kagami. Conform traditiei sintoiste, templul este distrus si reconstruit la fiecare 20 de ani. Doar preotii si membrii familiei imperiale au dreptul sa intre pe teritoriul templului, iar restul populatiei poate doar sa admire altarul de la distanta.

Metro-2

metro

Este vorba despre o linie secreta de metrou, aflata la 210 metri adancime, sub strazile aglomerate ale Moscovei. Tunelul a fost construit in timpul lui Stalin si uneste puncte strategice importante, precum Kremlinul si aeroportul. In acest tunel se poate intra doar cu un permis special oferit de autoritatile guvernamentale.

Arhivele secrete ale Vaticanului

arhive

Doar Papa si alte cateva persoane de pe pozitii inalte in ierarhia bisericii catolice au acces la aceste arhive. Lungimea totala a rafturilor pe care sunt asezate documentele este de 84 km. Unele documente tinute acolo sunt chiar mai vechi de 1200 de ani.

Clubul Disneyland sau Club 33

club33

Sursa foto: Anna Fox  wikimedia

Club 33, localizat in Disneyland, este unul dintre cele mai inaccesibile locuri din lume. A fost fondat de Walt Disney in anul 1967 pentru cei mai influenti oameni de afaceri, vedete si politicieni. Dupa deschidere, 33 de reprezentanti ai celor mai mari corporatii din lume au primit acceptul ca membri. Cei care vor sa se alature clubului trebuie sa plateasca o taxa de 30000 de dolari si sa astepte “la rand” timp de 14 ani.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *