Ambalajele de unica folosinta sunt la indemana oricui. Au aparut pe piata ca o nevoie de a pastra sau chiar conserva alimentele, intr-un mediu prielnic pentru consum. La ora actuala sunt atat de multe tipologii, incat sunt usor ignorate, alese la intamplare sau folosite fara a tine cont de anumite detalii.
Daca esti interesat in a te mentine informat, stiind ce este avantajos tie si starii tale de sanatate, atunci te va interesa si ceea ce tine de ambalaje unica folosinta. Acestea sunt in diferite marimi si forme, insa nu pentru ca asta ar denota creativitatea, ci pentru a corespunde cu tot felul de nevoi, tinand cont de tipul de continut ce se poate introduce in ele.
Dintre cele mai populare ambalaje de unica folosinta se numara caserolele. Acestea au si capac detasabil, sunt practice si igienice si pot mentine mancarea in perfecta stare pret de cateva ore. Diferenta se vede si se resimte de multe ori, fata de alimentele mentinute in aer liber, direct in frigider sau pe suprafete diverse si cele ce au fost tinute in ambalaje. Check free young porn drporn.
Astfel de ambalaje pot fi realizate in diverse scopuri si cu diverse materiale. Cele din plastic sunt mai comune, insa pentru alimentele calde spre exemplu nu sunt indicate. In acest caz ar trebui sa recurgi la ambalajele de unica folosinta din aluminiu. Cartonul este si el in aceasta lista, cel mai adesea vor fi intalnite in cazurile in care se doreste mentinerea unor produse de genul deserturilor.
Inscriptii pe ambalajele din plastic
In mod deosebit, unele ambalaje din plastic vor avea diverse inscriptii pe ele. Iata semnificatia acestora:
Triunghiul si un numar inscris – acestea sunt informatii despre materiale si cum se pot recicla. Daca esti un om responsabil cu mediul din jur, te va interesa si acest aspect.
Codul 1 – inseamna polietilenă Tereftalata, notata pe scurt PET sau PETE. Trebuie sa stii despre acesta ca este intalnit in cazul caserolelor si al sticlelor si nu se va refolosi.
Codul 2 – polietilena de densitate mare notata HDPE sau PE-HD sunt de asemenea de folosit o singura data si adesea se intalneste la recipiente de sampon, solutii de curatat etc.
Codul 3 este un plastic periculos pentru sanatate, folosit cu restrictii la anumite tipuri de echipamente sau furtunuri, cabluri, tevi.
Codul 4 – polietilena de densitate mica (LDPE sau PE-LD) este in schimb intalnita la ambalaje de paine, sacose etc.
Cod 5 – este vorba de polipropilenă (PP), care este acel tip de plastic folosit la pahare de unica folosinta, dopuri, sticle etc.
Cod 6 – polistiren (PS) este folosit in fabricarea diverselor pahare si farfurii de unica folosinta, la recipiente de iaurt sau caserole. Ce trebuie mentionat despre acesta este ca nu ar trebui folosit in cazul alimentelor sau bauturilor fierbinti, pentru ca poate elibera sub efect termic o substanta numita benzen.
Cod 7 – notat cu O, de la others, alte tipuri de plastice. Poate fi vorba de acrilic, nylon, policarbonat etc. Acesta se foloseste pentru diverse recipiente, dar nu alimentare, pentru ca elibereaza bisfenol A sub efect termic.
Atunci cand se alege orice tip de ambalaj de unica folosinta, trebuie sa existe constientizarea faptului ca fiecare material folosit are o destinatie, ori utilizat in alt scop poate dauna – exemplul produselor din plastic ce sunt indicate numai pentru alimente reci sau la temperatura aerului ambient.