Daca ai avut ocazia vreodata sa mergi intr-un rollercoaster, stii ce inseamna acea senzatie in care stomacul parca iti urca in gat, pulsul ti se accelereaza si nivelul adrenalinei explodeaza. Daca te-ai afla insa pe unul din drumurile enumerate in continuare, probabil senzatia ar fi aceeasi.

In continuare iti voi prezenta cele mai periculoase 14 drumuri din lume, construite peste ape, prapastii sau deserturi. Uite care sunt:

Tunelul Guoliang – China

Sursa foto: imgur

Tunelul Guoliang are 1,2 km si a fost construit printr-un lant muntos pentru a ajunge in satul cu acelasi nume. Prin anii 1970, locuitorii satului au construit acest tunel si „ferestrele” din munte folosind doar unelte de mana. Latimea drumului este de aproximativ 4 metri, asadar soferii ce parcurg acest traseu trebuie sa fie foarte atenti.

Piata Maeklong – Thailanda

Sursa foto: Jennifer Lien/flickr

La prima vedere, piata Maeklong este foarte asemanatoare cu oricare dintre sutele de piete din Thailanda … pana cand auzi fluierul trenului care trece chiar printre tarabe. In doar cateva secunde, vanzatorii isi strang marfurile si corturile pentru a face loc trenului care circula cu o viteza aproximativa de 15 km/h.

Drumul Yungas – Bolivia

Sursa foto: wikimedia

Drumul Yungas uneste orasele boliviene La Paz si Coroico. Soseaua coboara de la 3300 metri pana la 360 metri fata de nivelul marii, este foarte ingusta si formeaza foarte multe bucle. Cu toate acestea, exista chiar si camioane sau masini de tonaj mare care tranziteaza zona. Cu toate acestea, in caz ca se intalnesc doua asemenea vehicule venind din sensuri opuse, pentru ca fiecare sa isi continue deplasarea, unul trebuie sa faca o manevra destul de indelungata de mers inapoi.

Autostrada Eyre – Australia

Sursa foto: russellstreet/flickr

La prima vedere nimeni nu si-ar imagina ca aceasta autostrada este foarte periculoasa pentru soferi. Surprinzator sau nu, pe aceasta portiune de drum ce se intinde pe distanta a 1600 km, construita departe de localitati, se inregistreaza foarte multe accidente. Motivul este destul de simplu: peisajul este atat de monoton incat foarte multi soferi ce parcurg acest traseu adorm pur si simplu la volan.

Calea ferata „Nasul Diavolului” – Ecuador

Sursa foto: iWaNaTrip

Aceasta cale ferata este construita pe muntele cu acelasi nume, la o altitudine de 800 metri. Pana relativ recent le era permis chiar si turistilor sa calatoreasca pe acoperisul vagoanelor, insa in prezent acest lucru este interzis.

Podul de cale ferata Pamban – India

Podul Pamban face legatura intre insula cu acelasi nume si tarmul indian. Podul a fost distrus de vanturile puternice in anul 1964. Din acest motiv, in prezent, atunci cand viteza vantului depaseste 55 km/h, trenurile ce urmeaza sa treaca sunt avertizate printr-un semnal special despre posibilul pericol.

Autostrata Karakoram – Pakistan-China

Sursa foto: depositphotos

Avand peste 1300 km lungime, aceasta autostrada este considerata si una dintre autostrazile internationale situate la cea mai mare altitudine din lume. Pe una dintre portiuni se ajunge la o altitudine ce depaseste 4600 metri. Musonii de vara si ploile provoaca adesea alunecari de teren pe parcursul acestei autostrazi. In timpul iernii, autostrada Karakoram este inchisa, datorita conditiilor meteo nefavorabile si a riscului ridicat de avalanse.

Pasajul Gois – Franta

Sursa foto: Tudre/flickr

Aparent un pasaj obisnuit, acesta conecteaza insula Noirmoutier de tarmul francez. Cu toate acestea, in timpul mareelor, drumul este acoperit cu totul de peste 4 metri de apa si este disponibil circulatiei doar de doua ori pe zi, in perioade limitate.

Soseaua Leh-Manali – India

Sursa foto: wikipedia

Soseaua de mai sus trece prin numeroase pasuri montane situate la altitudini intre 4000 si 5000 de metri. Drumul este foarte ingust, insa asta nu ii impiedica pe soferii locali sa parcurga traseul cu viteze destul de mari.

Soseaua montana Tianmen – China

Sursa foto: Liu Tao/flickr

Soseaua are o lungime de 11 km, 99 de curbe si ajunge pana in varful muntelui Tianmen, unde este situat un templu budist. Pe unele sectiuni, distanta dintre curbe este mai mica de 200 metri, prin urmare orice sofer care circula pe acolo trebuie sa fie foarte atent.

Drumul prin desertul de sare Salar de Uyuni – Bolivia

Sursa foto: Marco Verch/flickr

Drumul ce trece prin desertul de sare este situat la o altitudine de 3650 metri deasupra nivelului marii. Peisajele din acest desert sunt atat de neobisnuite, incat te poti rataci cu usurinta. Telefoanele mobile sunt in mare parte inutile in acest desert. Chiar daca poti merge pe acest drum in deplina siguranta, impreuna cu un ghid, nu e deloc recomandat sa o faci de unul singur, pentru ca pe timpul noptii temperaturile scad pana la -30 grade Celsius. Sigur nu ti-ai dori sa te ratacesti pe acolo noaoptea!

Drumul de peste Canionul Skippers – Noua Zeelanda

Prapastii, piscuri inalte, coborasuri si urcusuri foarte abrupte, poduri suspendate si portiuni de drum ingustate sunt doar cateva dintre surprizele de care au parte cei care trec prin canionul Skippers din Noua Zeelanda. Agentiile locale de inchirieri auto nu ofera nici macar asigurare pentru cei care vor sa se aventureze pe acest traseu.

Autostrada James W. Dalton – Alaska

Sursa foto: Alaska DOT&PF/flickr

Doar 175 km din cei 666 totali ai acestei autostrazi sunt acoperiti de asfalt, iar cei ce se aventureaza pe aces traseu trebuie sa parcurga restul drumului pe sosea pietruita. Exista doar 3 popasuri, 3 benzinarii si un singur centru medical pe tot parcursul autostrazii. Forte

le de ordine locale verifica in mod constant prezenta tuturor elementelor necesare supravietuirii in conditiile vitrege din Alaska pentru oricine se aventureaza pe acest traseu.

„Trenul catre nori” – Argentina

Sursa foto: Lep/flickr

Pe parcursul calatoriei de 217 km, calea ferata trece prin 21 de tuneluri, peste 42 de poduri si viaducte si alte doua zig-zag-uri. Numele dat trenului se datoreaza altitudinii la care ajunge calea ferata pe unele sectiuni: uneori inaltimea e atat de mare incat trenul trece efectiv prin nori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *