De vazut in Tara Hategului

prislop tara hategului

Cine spune ca pentru a petrece un concediu reusit trebuie sa iesi neaparat din tara, sa planifici o calatorie pe alte meleaguri? Destinatiile de vacanta in care poti sa petreci clipe de neuitat le gasesti si la noi in tara. Spre exemplu, Tara Hategului are atat de multe de oferit, incat ai putea ramane surprins.

Daca accepti aceasta provocare nu iti mai ramane decat sa iti alegi cazare Hateg 3 stele (sau mai multe), ori daca varianta hotelului nu te incanta ai la dispozitie si alte optiuni. Iata insa ce vei putea vizita pe parcursul sejurului tau acolo.

Ulpia Traiana Sarmisegetusa – oricine a auzit de aceasta asezare care a fost chiar capitala Daciei, dupa cucerirea acesteia de catre romani. Numeroase excavatii arheologice au fost realizate aici, in localitate existand si un muzeu in care sunt expuse obiecte ce aduc aminte de fostul oras antic, ale carui ruine sunt inca in mare parte aflate sub pamant.

Rezervatia de zimbri este un alt loc ce nu trebuie ratat atunci cand te afli in Tara Hategului. Rezervatia este situata chiar langa sosea si se intinde pe o suprafata de 50 de hectare, gazduind cateva dintre putinele exemplare de zimbri ramase in lume.

Valea Dinozaurilor este de asemenea o destinatie ce nu poate fi ratata, odata ce ai ajuns in Tara Hategului. Se pare ca aici a trait, acum 70 de milioane de ani, o specie binecunoscuta de dinozauri pitici. Valea Dinozaurilor este de fapt o poteca tematica situata pe traseul Sanpetru – Ohaba Sibisel – Nucsoara, traseu pe care au fost descoperite acum peste 120 de ani primele fosile de dinozaur.

Parcul National Retezat nu poate lipsi din traseul vizitelor odata ce ai ajuns in Hateg. Chiar Varful Retezat poate fi vazut din Hateg, cu stratul ce ii domina culmea pana vara tarziu. Amatorii de aventura au la dispozitie aici trasee montane cu diverse grade de dificultate, pe parcursul carora vor fi incantati de flora si fauna locului. Cei care vor sa imortalizeze instantanee unice se pot astepta sa intalneasca inclusiv capre negre pe traseu.

Manastirea Prislop este un obiectiv ce trebuie trecut neaparat in lista celor de vizitat aici. Situata la doar 16 km de Hateg, manastirea este un important loc de pelerinaj, intrucat aici se gaseste mormantului lui Arsenie Boca, despre care se cunosc acum atat de multe. Pitorescul zonei va uimi orice pelerin sau turist care ajunge aici – manastirea este ridicata intr-o poienita si inconjurata de dealuri.

Pe lista de locuri de vizitat ar mai putea fi trecute numeroase alte obiective. Printre acestea se pot enumera Cetatea Colt, Biserica din Densus, Castelul Kendeffy si multe, multe altele. Cert ramane insa un singur fapt: Tara Hategului merita cu siguranta vizitata si trecuta ca destinatie de concediu, intrucat are foarte multe de oferit din punct de vedere istoric, turistic, spiritual dar si cultural.

Oricine isi va putea gasi in aceasta regiune linistea de care are nevoie, acea deconectare de la agitatia zilnica, alaturi de un prilej de a afla noi lucruri despre incantatoarele locuri din tara noastra.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *