Centrala termica a devenit una din cele mai populare sisteme de incalzire si furnizare de apa calda menajera. Sunt posibile diverse defectiuni ce survin ca urmare a exploatarii necorespunzatoare sau din cauza unei defectiuni din sistem. In variantele centralelor moderne, erorile aparute sunt afisate pe display si utilizatorul poate deci lua masuri imediate de resetare.

Una din probleme sau mai degraba spus explicatie poate fi vechimea sistemului sau lipsa reviziilor periodice. De asemenea, unii utilizatori se confrunta cu probleme la repornirea centralei si a circuitului apei in instalatie dupa o lunga perioada in care aceasta nu a fost folosita.

Centrala nu incaleste caloriferele

De vina ar putea fi nu neaparat centrala si modul optim de functionare a acestuia, cat caloriferele. Mai ales daca acestea sunt reci in partea superioara, de vina ar putea fi aerisirea. Daca acestea nu se incalzesc in partea inferioara, de vina ar putea fi circulatia apei, blocata in sistem.

Daca sunt si vechi, acestea pot fi schimbate. Achizitii rentabile pot fi facute chiar si online, mai ales in aceasta perioada. Shop Einstal dispune de variante diverse, atat din punct de vedere al dimensiunilor, cat si in ceea ce priveste materialul din care sunt confectionate.

Din centrala se aude un suierat

Vorbim cel mai probabil de o defectiune serioasa. O explicatie poate fi schimbatorul de caldura, ce a acumulat mai multe impuritati, sedimente. De regula o astfel de situatie este completata si de un consum  mai mare si duce la scurtarea duratei de exploatare a centralei.

Depunerile de minerale pot fi si ele problematice. Acestea aduc risc de distribuire inegala a apei in instalatie. O curatare profesionala poate ajuta.

Daca centrala inca are garantie – la cele cumparate de la shop-einstal.ro garantia este de 6 ani – atunci o eventuala reparatie este scutita de costuri.

Probleme cu termostatul

Este adevarat ca acesta nu influenteaza major functionarea centralei. Adica poti si fara el, dar va trebui sa setezi totul manual, de fiecare data. Doar ca se constanta ca centrala termica nu se mai opreste sau nu mai porneste.

Acestea nu se strica prea rapid, dar au nevoie si ele de verificari pentru ca totul sa functioneze optim. Partea buna este ca daca se impune inlocuirea, utilizatorul nu este conditionat de un anumit tip, brand. Trebuie insa verificata compatibilitatea acestuia cu centrala detinuta, in caz de schimbare. Modele variate regasim si la Shop Einstal.

Presiunea scazuta

De regula centralele prezinta posibilitatea de reset si de crestere a presiunii, cu maneta simpla sau buton. La astfel de situatii centrala afiseaza o eroare, un cod specific. Pana la resetare aceasta nu va mai functiona. Acest lucru poate sa apara dupa aerisirea caloriferelor sau mai rau, posibile scurgeri de apa din instalatie.

Pentru orice situatie in care se constata ca centrala nu functioneaza optim utilizatorul trebuie sa ceara ajutor specializat. Exista atat de multe riscuri, incat este greu de asumat o astfel de situatie. Consultati si manualul de utilizare a centralei inainte de orice resetare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *