policlinica privata

In zilele noastre avem tot mai multe posibilitati de a face analize, investigatii si de a trata diverse afectiuni. Care este insa cea mai buna solutie, daca ne raportam la sistemul public in comparatie cu cel privat, care se afla in continua expansiune?

Ofertele clinicilor private apar acum la tot pasul. Si numarul celor care cauta o policlinica privata Targu Mures este tot mai mare, ca simplu exemplu. Ce elemente favorizeaza insa aceasta alegere? Va prezint pe scurt cateva detalii legate de acest aspect.

In spitalele si policlinicile de stat ai parte de costuri mai reduse

Nimeni nu poate nega asta, intrucat daca la privat platesti orice investigatie sau consultatie, in cazul spitalelor si policlinicilor de stat poti merge doar cu un bilet de trimitere de la medicul de familie. Astfel, poti ajunge sa economisesti atat atunci cand ai nevoie de analize, cat si in situatia in care trebuie sa beneficiezi de diverse proceduri.

La o policlinica privata timpul de asteptare este mai scurt

Poate datorita ideii de economisire, in spitalele de stat mai tot timpul este aglomerat. In unele cazuri pacientii asteapta cu orele pana sa ajunga in cabinetul de consultatie ori in salile unde se efectueaza diverse proceduri.

La polul opus se afla spitalele si policlinicile private, unde aglomeratia devine ceva uitat. Printr-un sistem bine pus la punct, se realizeaza programari pentru fiecare interventie sau consultatie si astfel orice pacient are parte de punctualitate din acest punct de vedere.

Intr-o clinica privata ai parte de conditii bune si confort sporit

In majoritatea cazurilor, internarea intr-un spital privat presupune rezerve ce ofera confort pacientilor pe durata spitalizarii. Este vorba despre mobilier nou, televizor, aer conditionat si alte dotari despre care nu poate fi vorba intr-un spital de stat. Neajunsul acestora este ca nu isi permit sa ofere conditii asemanatoare, intrucat sunt limitate din punct de vedere al finantarilor.

Majoritatea medicilor raman totusi fideli spitalelor de stat

Realitatea e ca in spitalele de stat lucreaza medici experimentati si pregatiti, cunoscuti si pe care ii precede un renume. Rareori se intampla ca intr-o clinica privata sa poata fi gasiti specialisti asemenea, fara ca acest lucru sa insemne o lipsa a pregatirii in vreun fel. Atunci cand se cauta notorietate insa, e mult mai indicat sa ne adresam unei clinici sau unui spital de stat.

Aparatura si dotari – performanta sporita in clinicile private

Dupa cum mentionam si anterior, spitalele de stat depind de finantari pentru a-si asigura dotarile. Cand vine vorba insa de cele particulare, acestea se autosustin prin profiturile proprii.

Preturile investigatiilor si procedurilor pot ajunge uneori destul de piperate si cu toate acestea policlinicile si spitalele private nu duc lipsa de pacienti. Din acest motiv si dotarea cu aparatura moderna se poate realiza mai usor.

Nu in ultimul rand, oricine poate sa recunoasca faptul ca spitalele si clinicile private sunt mult mai bine igienizate. Lipsa aglomeratiei nu mai favorizeaza transmiterea bacteriilor si virusurilor intre pacienti, ceea de denota un plus de siguranta pentru acestia.

In cele din urma, alegerea unei clinici private sau a unui spital de stat depinde de preferintele fiecaruia. Personal inclin insa sa cred ca intr-o policlinica privata exista mai multe avantaje pentru pacienti, comparativ cu unitatile medicale din sistemul public, chiar daca si preturile sunt ceva mai piperate.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *