Odata ce o mare parte din organizarea nuntii a fost realizata, ajungi la partea cu pregatirea si trimiterea invitatiilor catre oamenii dragi ce iti doresti sa va fie alaturi la acest eveniment. Cu siguranta, acum totul pare mai relaxat si consideri ca ce e mai greu a trecut, insa nu este chiar asa. Protocolul ce tine de comandarea si inmanarea invitatiilor este si el destul de complex si chiar daca nu crezi iti va da ceva batai de cap.
In primul rand trebuie sa te orientezi catre un model de invitatii care sa surprinda cat mai placut prin design si care sa reflecte o nota personala de originalitate in tot ceea ce tine de aspectul estetic. Poti opta catre invitatii nunta elegante pe www.invitatiedenunta.ro. Aspectul fizic conteaza foarte mult deoarece el asigura prima aparenta care totodata reprezinta si un reper pentru invitati in ceea ce priveste asteptarile pe care sa le aiba fata de eveniment.
Exigentele care se impun asupra continutului sunt uneori mai dificil de realizat atunci cand iti doresti foarte mult ca totul sa fie impecabil. Regulile care sunt baza acestui subiect iti vor fi prezentate in randurile de mai jos, primind astfel raspunsurile la intrebarile care te interesau in acest sens.
Cine este trecut primul pe invitatiile de nunta?
Legat de acest aspect exista mai multe variante care circula. In primul rand daca se merge pe o nunta traditionalista exista un tipar care se urmeaza mereu, respectiv cel de a trece intai numele socrilor mari, ordinea fiind barbat-femeie; insa cel mai adesea se urmeaza principiul celui care organizeaza nunta. Mai exact parintii ai carui mire au suportat cheltuielile de nunta si au fost responsabili cu organizarea acesteia vor fi si cei notati prima data pe invitatii. In cazul in care ambele familii au achitat costurile, va fi trecut numele miresei, urmat de cel al mirelui. Atunci cand parintii nu se implica in organizare si mirii au fost cei care au suportat cheltuielelile, ordinea va fi de asemenea mireasa-mire.
Cand se trimit invitatiile de nunta?
Se considera ca cel mai indicat este ca o invitatie sa fie trimisa cu cel putin 6 saptamani inainte, si nu mai mult de 5 luni. Acesta este apreciat ca fiind intervalul optim in care cei care vor fi prezenti se pot pregati atat din punct de vedere financiar, cat si cu tot ce presupune vestimentatia. Atunci cand evenimentul se organizeaza intr-o localitate nu foarte aproape de cea a invitatului, este necesar ca invitatia sa ajunga la acesta cu cel putin 6 luni inainte pentru ca acesta va trebui sa aiba mai multe aspecte in vedere pe care sa le organizeze.
Cum sa arate forma redactarii?
Cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci aici este cea de a te complica prea mult. Este bine sa mizezi pe texte originale, totodata atragatoare si care sa contina in principiu datele esentiale. Din dorinta de a impresiona cu un continut deosebit, multi miri scapa din vedere detaliile de maxima importanta, provocand confuzii si incertitudini destinatarilor.
Invitatia este mai mult decat un simplu mesaj pe hartie, ea este un mijlocitor prin care mirii isi transmit emotiile si entuziasmul cu privire la cel mai asteptat moment al vietii lor. De aceea, e bine sa te ocupi de acest aspect din timp pentru a putea face fata cu brio, iar invitatiile tale sa fie ireprosabile.